VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2010. Május 26. 21:00  -  Dénes András
Átugorjuk a selejtező első körét! (Frissítve!)

A DVSC-TEVA megnyerte a Magyar Kupát, ezért a Vidi csak a selejtező második körében kapcsolódik be az Európa Ligába.

A Soproni Liga második helyén végzett Videoton FC jogot szerzett arra, hogy a 2010-11-es idényben, az Európa Ligában induljon. A bajnoki második helyezés "eredetileg" azt jelentette volna, hogy csapatunk már a selejtező első körében pályára lép, de az, hogy a bajnok DVSC-TEVA megnyerte a Magyar Kupát is, változtatott a helyzeten.
Az UEFA Európa Liga szabályzatának szövege szerint: "Ha a nemzeti kupa győztese (amely a legmagasabban rangsorolt a sorozatban induló, azonos országbeli csapatok közül) a Bajnokok Ligájára is kvalifikálja magát, Európa Ligás indulási jogát elveszíti. Az ország többi Európa Liga-indulója eggyel előrébb lép, és az így megüresedő utolsó rajtjogot (a legkorábban belépő jogát) a hazai kupa döntőse kapja meg."
Így tehát, miután a ZTE „csak” kupa-ezüstérmesként vesz részt az Európa Ligában, a Videoton FC mint bajnoki második helyezett megelőzi – azaz a ZTE lép pályára már július 1-én. A Videoton FC - mint az Európa Liga legelőkelőbben rangsorolt magyar résztvevője - a selejtező második körében, július 15-én lép először pályára. Az UEFA június 21-én tartja az első és második selejtező kör sorsolását, azaz már ekkor kiderül, melyik páros győztese lesz a Videoton FC első ellenfele.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek