VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2010. Június 19. 21:18  -  Wéninger Ákos
Egygólos, magabiztos siker a barcsi centenáriumon

A gólkirály visszatérése első magyarországi állomására.

Barátságos, 2010-2011, Nyári felkészülési mérkőzések, GálamérkőzésMeccs center 
0-1
(0-0)

Barcsi SC:
Radovics 57
Videoton FC:
Bozsovics (Tujvel 46) -- Lázár (Andjics 46), Lipták (Radovics 46), Milanovic (Varga 46), Hidvégi (Présinger 46), Szakály (Sándor 46), Farkas (Margitics 46), Ponczók (Szolnoki 46), Gosztonyi (Polonkai 46), Nikolics (Alves 46), Vujovics (Félix 46)
2010.06.19. BarcsSzabadidőközpont, Barcs300 néző

Megtisztelő meghívásnak tett eleget a Videoton FC csapata szombat délután. Az NB II-es Barcsi SC idén ünnepli 100. születésnapját, ennek alkalmából rendezték meg a gálamérkőzést.
Csapatunkat nagy szeretettel fogadták a barcsiak, és a fehérvári srácok első útja nem is a stadionba vezetett, hanem a helyi múzeumba, ahol a 100 éves klub tiszteletére rendeztek kiállítást és ezt megtekintette a Videoton FC. 15.45-kor gördült be a fehérvári csapatot szállító busz a barcsi sporttelep parkolójába, rövid taktikai megbeszélés és a szokásos bemelegítést követően útjának indult a „bőrgolyó”.
A mérkőzésen összesen 23 Vidi játékos kapott játéklehetőséget.

Az első félidőben a Bozsovics Lázár, Lipták, Milanovic, Hídvégi – Szakály, Farkas, Ponczók – Gosztonyi – Nikolics, Vujovics összeállításban küldte csapatát pályára Dr. Mezey György. Az első perctől kezdve a Videoton irányította a mérkőzést és a nem túl jó minőségű pálya ellenére futószalagon dolgozta ki csapatunk a helyzeteket. Nikolics és Vujovics remekül megértették egymást a pályán, több alkalommal is az ő remek összjátékuk után alakult ki helyzet a hazai kapu előtt, de a barcsi hálóőr fantasztikus napot fogott ki és a legnagyobb helyzeteket is sikerült hárítania.

A második félidőben Tujvel – Andics, Radovics, Varga, Présinger – Sándor, Margitics, Szolnoki (Baracskai 77’) - Polonkai  – Alves, Félix összeállításban játszott a Vidi. Ahogy az az összeállításban látható, pályára lépett egy próbajátékos is a csapatban. Félix, brazil származású csatár, közel két méter magas, jó testfelépítésű játékos. Az elmúlt napokban a csapattal edzett, hétfőn részt vesz a fizikai és orvosi felmérésen, kedden pedig játszani fog a szlovák bajnok elleni felkészülési mérkőzésen. Ezt követően fog dönteni arról a szakmai stáb, hogy részt vesz-e az ausztriai edzőtáborozáson.
A második félidőben a játék képe nem változott, a hazai csapat csak ritkán tudott átjönni a Vidi térfelére, de helyzetet akkor sem tudtak kidolgozni a barcsiak. Az 57. percben Sándor szögletét mintaszerűen bólintotta Radovics a hazai kapuba, és ezúttal már a barcsi kapus sem tudott védeni. A hátralévő időben újabb gól már nem született, a Videoton győzelme egy percig nem forgott veszélyben, és ha a hazaiak kapusa nem véd ilyen remekül, a gólkülönbség még nagyobb is lehetett volna. Ezúttal azonban az eredmény csak másodlagos dolog volt, hiszen a főszerep az ünnepé volt.

Dr. Mezey György a mérkőzés után kiemelte, hogy mindkét csapat nagyon fegyelmezetten, kulturáltan játszott és még véletlenül sem veszélyeztették egymás testi épségét. Messzemenő következtetést a mérkőzésből nem szabad levonni, hiszen ez egy gálameccs volt, ráadásul a felkészülés közepén tart a csapatunk, a héten 8 edzésen vannak túl a játékosok.
A mérkőzés után az egyik legnagyobb sztár Nemanja Nikolics volt, akit megrohamoztak a hazai szurkolók, hogy autogramot kérjenek a gólkirálytól. „Niko” népszerűsége nem véletlen, ugyanis a támadó első magyarországi csapata a Barcsi SC volt, ahol a 2006/2007-es szezonban futballozott a Vidi gólerős támadója. Honlapunknak Nikolics elárulta, hogy őt is meglepte az, hogy ekkora népszerűségnek örvend a mai napig Barcson, de természetesen nagyon jól esett neki a szurkolók szeretete.
A gálameccs után a hazaiak vendégül látták a Videoton FC-t egy ízletes vacsorára, ahol Horváth Gábor átadta a barcsi elnöknek a Vidi ajándékait, egy emlékplakettet és egy Vidi mezt, melyet valamennyi játékosunk dedikált.
 

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek