VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2010. Július 13. 16:41
Vaskó Tamással erősödött a Videoton

Újpestről érkezik a válogatott védő Sóstóra. A megállapodás részeként Sitku Illés - egy évre, kölcsönbe - a lilákhoz kerül.

Hároméves szerződést írt alá a Videotonhoz Vaskó Tamás, az Újpest korábbi védője, aki a Megyeri úton nevelkedett. Az 1984. február 20-án született védő a 2003-2004-es szezonban mutatkozott be az NB I-ben: két bajnokin lépett pályára, így tagja volt a bajnoki ezüstérmes csapatnak.
A következő idényt – kölcsönjátékosként – a Tatabányában töltötte, majd visszatért Újpestre, ahol a 2005-2006-os idényben a meccsek felén játszott. A következő bajnokságban viszont már nem csak meghatározó játékos, de csapatkapitány is lett a 193 centis védő, aki tulajdonképpen ebben az idényben hívta fel magára a külföldi „kérők” figyelmét. Az újabb bajnokságot még Újpesten kezdte, de az első forduló után klubja kölcsönadta az angol Bristol Citynek. Egy évet Angliában futballozott, majd egy évet Olaszországban, az Avellinónál töltött. A legutóbbi idényben ismét itthon, Magyarországon, az Újpest FC-ben játszott. Tamás a magyar válogatottban 2007. február 7-én debütált Lettország ellen, eddig 12-szer lépett pályára címeres mezben.

A védő honlapunknak elmondta, nagyon örült a Videoton megkeresésének és boldogan mondott igent a hívó szóra, hiszen amúgy is fontolgatta, hogy új csapat után néz. "A lilákkal kétszer szereztem bajnoki ezüstöt, ideje lenne előrébb lépni és egy aranyat is szerezni. Fehérváron erre minden esélyem megvan, hiszen kiváló körülmények között készül a gárda, s a bajnokságon túl komoly terveik vannak a Magyar Kupában, illetve a nemzetközi porondon is szeretnének bizonyítani" - tette hozzá az aláírást követően a hátvéd.
"Nem bízhatunk semmit sem a véletlenre, s mivel várható, hogy lesz távozó ember a védelemből, ezért mindenképpen erősítenünk kellett ezen a poszton" - mondta dr. Mezey György, vezetőedző.

A mai napon az is eldőlt, hogy Vaskó érkezésével egyidejűleg távozik Sitku Illés: csatárunk egy évre Újpestre kerül kölcsönbe. "Béla" holnap már a liláknál edz, míg Vaskó egy múló torokgyulladás miatt, csak csütörtökön kezdi meg a munkát a Videotonnál.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek