VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2010. Október 13. 19:45  -  Dénes András
Köszönjük, hogy játszhattunk veletek!

Veszprémben, a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítéséért játszott a Videoton FC a Devecseri SE-vel.

Furcsa dolog a televízió. Fél évszázada, a távolbalátó képláda hozza közel a világ eseményeit – és azután kicsit be is csap bennünket. Eltűnteti a távolságokat, ugyanúgy láttatja a chilei bányászokat tőlünk többtízezer kilométerre, mint a vörösiszap-katasztrófa tőlünk csak „több tíz” kilométerre élő áldozatait.
Amikor azután „élőben” szembesülünk a tragédia szereplőivel, nehéz mit mondani. Vannak ilyenkor jó mondatok? Sajnálom? Borzasztó? Lehet-e sérülés nélkül együtt élni ezzel? Lehet-e a lélek károsodása nélkül tovább élni?
Óriási erő a futball. Sok mindent feleslegessé, vagy, ha úgy tetszik, egyszerűbbé tesz.
Nincs szükség szavakra. Beszélnek a lábak, beszél a labda.
Négyszázhetvenháromezer forint gyűlt össze a veszprémi stadionban, majd a mérkőzés jegybevételét Garancsi István egymillió forintra egészítette ki.
Fontos a pénz? Most minden forint számít.
De, legalább ennyire fontos a futball csodája. Hogy azok az emberek, akiknek a legutóbbi napokban főként csak bánat és könny jutott, boldogok voltak. Játszottak. Azt csinálták, amit legjobban szeretnek, futballoztak. Találkoztak azzal az Andre Alvessel, akit eddig csak a tévében csodáltak, akit irigykedve néztek zseniális technikáját bámulva. Kezet fogtak, beszéltek azzal az Elek Ákossal, aki - még huszonnégy órája sincs – boldoggá és büszkévé tette a futballért rajongó magyarokat.
Nyertesei a meccsnek a tucatnyi gól ellenére is a devecseriek? Bizonyosan. De, nem ők az igazi nyertesek, hanem mi, akik adhattunk.
Kedves devecseriek! Köszönjük, hogy játszottatok velünk!
 

     
  A Videoton FC köszönetet mond Veszprém FC-nek, amely ingyen bocsátotta rendelkezésünkre a pályát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Nike-nak, amely teljes garnitúra szereléssel, és huszonöt labdával ajándékozta meg a devecseri csapatot, a VT Transmann kft.-nek, amely ingyen szállította a devecseri játékosokat, szurkolókat, az Equipment kft-nek, amely felszámozta a vendégcsapat mezeit, a Hardforce Security-nak, amely térítésmentesen biztosította a rendezvényt, az Országos Mentőszolgálatnak, amely ingyen biztosította az esetkocsit, a Sport & Média kft-nek, amely közreműködött a rendezvény lebonyolításában, illetve mindenkinek, aki önzetlenül segített.  
     
     
 

Videoton FC – Devecseri SE 12-0 (6-0)
Gólszerző: Sándor, Vujovics, Alves, Lencse 2, Andics, Mutumba 2, Babos 2, Vasziljevics, Szakály.

A Videoton FC-ben pályára lépett: Sebők Zsolt, Tomas Tujvel – Marko Andics, Margitics Andor, Vaskó Tamás, Damir Milanovics, Sándor György, Farkas Balázs, Dusan Vasziljevics, Baracskai Roland, Ponczók Csaba, Szakály Dénes, Szolnoki Roland, Polonkai Attila, Bojan Djordjic, Martin Mutumba, Goran Vujovics, Andre Alves, Lencse László, Papizsanszkij Artúr, Babos Barna – mezőnyjátékosok.
A Devecseri SE-ben pályára lépett: Kádár Balázs, Czotter Tamás, Kovács Kornél, Fábián Richárd – kapusok. Kulman György, Kulman Balázs, Kovács Ottó, Bazsó Márió, Stenger Zsolt, Barta László, Gosztonyi Gábor, Csicsics Richárd, Burucs Károly, Kiss Zoltán, Szakáll Sándor, Homlok Tamás, Kádár Lajos, Szöllősi Attila, Pisonyai Richárd, Illés Norbert, Rajmon Péter, Nyoma Tamás, Kizmus Jácint, Scheily Balázs – mezőnyjátékosok.
 

 
     

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek