VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2011. Február 03. 19:40
Cádiz CF - Videoton 1-0

A 91. percben ellenünk ítélt büntetőből szerezték a cádiziak a mérkőzés egyetlen gólját, amivel meg is nyerték a találkozót.

Gyönyörű, napsütéses időben és remek pályán került sor a spanyolországi edzőtábor második felkészülési mérkőzésére. Az edzőkomplexum, amely mintegy 20 kilométerre fekszik a csapat bázishelyétől, néhány évvel ezelőtt készült, így minden körülmény kiváló volt. André Alves, Elek Ákos és Izing Martin kisebb sérülés miatt pihentek ma. Bozsovics szintén a lelátóról kísérte figyelemmel az eseményeket, hiszen a kapusok rotációban védenek a felkészülési mérkőzéseken, Ponczók Csaba pedig szerelést öltött ugyan, de végül nem jutott lehetőséghez. Vezetőedzőnk ezúttal is két részre osztotta a keretet, s az első félidőben a Tujvel – Lázár, Lipták, Vaskó, Hidvégi – Gosztonyi, Sándor, Farkas, Szakály – Vasziljevics, César tizenegyet küldte pályára. Ebben a játékrészben több helyzetünk is akadt, az első a 7. percben, amikor Szakály ugrasztotta ki a bal szélen Hidvégit, aki Vasziljevicsnek passzolt tovább középre, ám Dusan végül nem tudta bevenni a spanyol kaput. A 13. percben kisebb közjátékot követően a hazaiak edzője kénytelen volt elhagyni a kispadot és a lelátóról nézni a mérkőzést – túl vehemensen kért számon a játékvezetőtől egy meg nem ítélt büntetőt, amely szerinte jogosan járt volna csapatának. Szerencsére, a találkozó hangulatát nem ez a jelenet határozta meg, s továbbra is mezőnyfölényben játszottunk. A 23. percben Gosztonyi szabadrúgását Sándor bólintotta kapura, egy minutummal később pedig brazil próbajátékosunk, César szerezhette volna meg a vezető gólunkat, ám lövése néhány centiméterrel a jobb kapufa mellett robogott el. A 36. percben Gosztonyi jobboldali beadását Vasziljevics pofozhatta volna egészen közelről a cádizi hálóba, ám ezúttal sem volt eredményes, a kapus menteni tudott. A spanyolok legnagyobb helyzete a 44. percben maradt ki, amikor a labda hatalmasat csattant a felső lécen. A lefújás előtti utolsó pillanatban Sándor 24 méterről megeresztett lövése szállt el a kapu fölött.
A félidőben jöttek a cserék és a csapat átalakítása és a Sebők – Milanovics, Lipták (Szolnoki), Vaskó, Andics – Nagy, Djordjic, Farkas (Lencse), Polonkai – Nikolics, Vujovics összeállításban folytattuk a mérkőzést. A vendéglátók láthatóan vehemensebben kezdték a játékrészt és csak Sebők gyönyörű védése mentett meg minket attól, hogy az 53. percben – egy les gyanús szituációt követően – a Cádiz megszerezze a vezetést. Négy perccel később a másik oldalon Nikolics előtt adódott helyzet, amely kihasználatlan maradt. Sajnos a második 45 perc kevesebb lehetőséget hozott számunkra, miközben a spanyolok keményen rohamoztak. Sebők azonban remek napot fogott ki és a védelmünk is többször tisztázni tudott. A 83. percben egy gyönyörű támadás végén, Vujovics – Nikolics – Lencse volt a labda útja, utóbbi szerezhette volna meg a mérkőzés első gólját. A 91. percben aztán Milanovics hibázott a tizenhatoson belül, ami miatt a játékvezető büntetőt ítélt a Cádiz javára. Ebből a tizenegyeseből született a spanyolok győztes, egyben a találkozó egyetlen gólja (1-0).

     
 

dr. Mezey György: „Nagyon jó mérkőzés volt: gyors iram, technikailag tökéletesen képzett ellenfél. Ám míg a spanyoloknál már zajlik a bajnoki szezon – három nappal ezelőtt játszottak és a hétvégén is van mérkőzésük – addig rajtunk látszik, hogy a felkészülés derekán járunk. Többek között ezért is volt nehéz számunkra felvenni a ritmusukat, akadt olyan játékosunk is, aki nem is tudta. Nem felejthetjük el azonban, hogy az itteniek többsége Iniesta és Xavi alkatú futballista, gyors ritmusban, technikailag hibátlanul játszanak. Megvoltak azonban a helyzeteink, s végül csak időn túl, egy buta hiba miatt megítélt büntetővel vesztettünk, úgyhogy összességében jó helytállásnak nevezném a csapat mai teljesítményét. Alves nélkül azért a támadó játékunk nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. César Augusto jó futballista, ez látszott a mai meccsen, de hogy nekünk segíteni tud, abban egyelőre nem vagyok biztos. Voltak szép megmozdulásai, ám jelenleg Alves jobb nála.

 
     


 

A mérkőzés előtti előkészületekről, illetve a csapat érkezésésről készült képeket megnézheti a Facebookon a Videoton FC szurkolói oldalán.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek