VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2013. Január 10. 17:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
EDZŐTÁBOR
Meglepett, de nem megilletődött fiatal újoncok

Joan Carrillo Milan csütörtök délelőtt levezényelte a Vidi idei első edzését. Zsótér Donát ilyen kemény tréningen még nem vett részt korábban.

Felkészülés a bajnokság második felére

Kiváló körülmények között készülhetünk a tavaszi bajnokságra. A csapat ugyanabban a hotelben szállt meg, ahol egy évvel ezelőtt is, ezúttal azonban egy másik edzőpályán készülnek a játékosok. Az időjárásra egyetlen rossz szava sem lehet senkinek, hiszen napközben ragyogó napsütés, és körülbelül 21 fok van.

Az edzéseket az eddigi másodedző, Joan Carrillo Milan tartja, aki Paulo Sousa segítőjeként maximálisan ismeri a játékosokat és a felkészülés rendszerét. (Természetesen amint a csapatot érintő változás történik, honlapunkon haladéktalanul tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt.) A csütörtök délelőtti közel két órás, nagy iramú tréning a fizikai állóképesség fokozásáról szólt, és vélhetően a következő néhány nap edzésein is ezen lesz a hangsúly. Nem véletlen tehát, hogy első edzőmeccsünket csupán a jövő hét második felében játsszuk le.

Újoncok a fedélzeten

"Kedden kora délután éppen az iskolában ültem, amikor Tajti Józsi bá' (a Puskás Akadémia operatív igazgatója - a szerk.) bejött, és közölte velem, hogy kezdjek készülődni, ugyanis másnap az első csapattal Spanyolországba utazom edzőtáborozni. Először nem akartam hinni a fülemnek, nagyon meglepődtem, de annál boldogabb voltam. Bizonyítani szeretném a következő időszakban, hogy megérdemlem a szakmai stáb bizalmát. Szerencsére nagyon jó fejek a csapattársak, igaz, már mindenkit ismertem korábbról, hiszen ősszel néhány alkalommal együtt edzettem az első csapattal, sőt több Ligakupa-mérkőzésen pályára is léphettem. Csütörtök délelőtt volt az első edzésünk itt Spanyolországban, és őszintén bevallom, ilyen kemény, hajtós tréningen még sosem vettem részt. Tisztában vagyok azonban azzal, hogy a becsületesen elvégzett munka megtérül, ezért egyáltalán nem bánom, hogy vélhetően a következő napok hasonlóan kemények lesznek" - nyilatkozta honlapunknak Zsótér Donát, aki néhány nappal ezelőtt, január 6-án ünnepelte 17. életévét, ezzel egyértelműen ő a legfiatalabb tagja a Spanyolországban edzőtáborozó Videoton FC-nek.

 

"Engem is meglepett az, hogy az első kerettel elutazhattam Spanyolországba. Bár a menedzserem decemberben szólt, hogy számítsak rá, de utána nem beszéltünk erről, így azt hittem, tárgytalan a dolog. Végül engem is kedd délután értesítettek a Puskás Akadémiáról, hogy másnap korán reggel irány Spanyolország. Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Velem is mindenki nagyon barátságos, és ez nagyban megkönnyíti a beilleszkedésemet. Azt nem mondanám, hogy az első spanyolországi edzés előtt izgultam volna, hiszen Donáthoz hasonlóan szintén edzettem már együtt az NB I-es csapattal. Való igaz, hogy kemény tréninggel kezdtük az évet, nekem azonban már volt ilyesmiben részem, ugyanis Benczés Miklós hasonlóan nagy hangsúlyt fektetett a fizikai terhelésre a felkészülési időszakban tavaly nyáron. Minden edzésen nagyon motivált vagyok, nem lesz ez most sem másképp. Amennyiben a szakmai stáb bizalmat szavaz nekem az edzőmeccseken, akkor mindent megteszek azért, hogy ne okozzak csalódást. Szerencsére kiváló őszt tudhatok magam mögött, jól ment a játék a felnőttek közt az NB II-ben, lőttem hat gólt, szóval az önbizalmam rendben van" - árulta el honlapunknak Kleinheisler László.

CÍMKÉK
edzőtábor felkészülés Spanyolországi edzőtábor Kleinheisler László Zsótér Donát
Hírek
MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek