VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2016. Január 21. 14:47  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - ELCHE CF 0-2 (0-0)
Vereséggel zártuk a spanyol edzőtábort

A spanyol másodosztályú csapat a második félidő közepén tíz perc alatt lőtt két gólt, ezzel eldöntötte a meccset. Nekünk is voltak helyzeteink, sajnos kimaradtak.

Barátságos, 2015-2016, Téli felkészülés, 3. mérkőzésMeccs center 
0-2
(0-0)

Videoton FC:
Danilovics -- Stopira (Fejes 65), Lang (Szekeres 65), Juhász (Vinícius 65), Szolnoki (Nego 65) -- Pátkai (Paudits 65), Kovács (Soumah 65), Simon (Kiprich 65) -- Rudolf (Heffler Tibor 65), Tischler (Haraszti 65), Sejben (Géresi 46)
Nono 64, Alex 72
Elche CF:
José -- Samuel, Alex, Hector, Isidoro, Nono, Franco (Alex 60), Ilie, Nikolaos, Maxi, Javi
2016.01.21. 12 fok, napsütés

Utolsó spanyolországi felkészülési mérkőzésünket a spanyol másodosztályú Elche ellen játszottuk csütörtök délelőtt. Az Elche a legutóbbi szezonban a 13. helyen végzett a spanyol élvonalban, azonban adminisztrációs okok miatt kizárták őket, ezért szerepelnek idén a másodosztályban. Az Elche vezetőedzője a Valladolid, az Atlético Madrid és a Valencia korábbi kiváló labdarúgója, a 43-szoros spanyol válogatott Rubén Baraja támadó szellemben küldte pályára csapatát, mely bajnoki ritmusban van, hiszen a spanyol bajnokság javában tart, legközelebb vasárnap este lépnek pályára bajnoki meccsen.

Ennek megfelelően jóval frissebben mozogtak a spanyol játékosok, ami egyáltalán nem csoda, hiszen mi a felkészülés közepén járunk, és a spanyolországi edzőtáborban nagy hangsúlyt helyeztek Horváth Ferencék a fizikális felkészítésre. Negyedórát kellett várnunk az első helyzetre, ekkor Tischler kapott egy labdát a jobb szélről, háttal a kapunak állva átvette, majd kapura fordult, és a jobb alsó sarkot vette célba, a spanyolok kapusa azonban szépen védett. Öt perccel később az előző idényben még az Atlético Madrid keretéhez tartozó 21 éves Hector Hernandez lőtt kapura 15 méterről, Danilovics magabiztosan védett. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, talán valamivel többet volt a labda a spanyoloknál, de komolyabb helyzetet nem láthattunk, lövéseik rendre elkerülték a kapunkat.

A második félidő hatalmas Vidi-helyzettel kezdődött, egy szép akció végén Kovács 14 méterről lőhetett kapura, a labdát az egyik spanyol védő a gólvonalról vágta ki. Percekkel később Nikolaos Vergos fejelhetett kapura egy szélről érkező szabadrúgást követően, Danilovics azonban résen volt. Az 54. percben Kovács szép szóló végén passzolt Pátkainak, aki 21 méterről, kapásból alig lőtt kapu mellé. A 64. percben megszerezte a vezetést az Elche, Nono lőtte ki a jobb felső sarkot (0-1). A gól után sorcserét hajtott végre Horváth Ferenc, és az utolsó 25 percben az alábbi 11 volt a pályán nálunk: Danilovics -  Nego, Vinicius, Szekeres, Fejes - Heffler - Paudits, Géresi, Kiprich, Haraszti - Soumah. A 72. percben tovább növelte előnyét a spanyol csapat, jobb szélen betört az Elche egyik támadója, majd középre adott, Alex Moreno pedig öt méterről kapura lőtt. Danilovics még bele tudott érni, de védenie nem sikerült (0-2). Szinte a gól után azonnal szépíthettünk volna, de Soumah ajtó-ablak helyzetben a kapusba lőtt, Paudits ismételhetett, de a kipattanót sem sikerült gólra váltani. Egy perc elteltével egy jobb oldali szabadrúgást íveltek a spanyolok a hosszú oldalra, Alvaro pedig 13 méterről, kapásból hatalmas erővel lőtt kapura, a labda a bal kapufa tövéről vágódott az alapvonal mögé.

Az utolsó percekben még egy lesgólt szerzett az Elche, ezt azonban a játékvezető nem adta meg, így maradt a 0-2. Ez volt az utolsó mérkőzésünk Spanyolországban, a csapat pénteken utazik haza Magyarországra.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek