VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2017. Augusztus 01. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
Szalai Tamás ismét a Vidi futballistája

A 2000-es évek elejének egyik fehérvári közönségkedvence 12 év után tért vissza játékosként a klubhoz. A második csapat kapitányaként számítanak rá az NB III-ban.

Szalai Tamás 1980-ban született és 7 évesen kezdett el a Vidiben futballozni. Első bajnoki mérkőzését 18 esztendősen egy Vác-Vidi (2-1) meccsen játszotta. Az élvonalban 129 mérkőzésen szerepelt a Vidi játékosaként, azonban 150-nél is több bajnokit játszott a Fehérváron (az 1999-2000-es szezont csapatunk a másodosztályban töltötte.)

Szalai legutóbb az NB II-es Csákvár futballistája volt, idén nyáron azonban visszatért nevelőklubjába, méghozzá egykori csapattársa, Tímár Krisztián külön kérésére. 

"Mindig is reménykedtem, hogy lesz még lehetőségem a nevelőklubomban játszani, ezért nagyon örültem, amikor Kovács Zoltán sportigazgató megkeresett, és felvázolta a klub elképzeléseit velem kapcsolatban. A Videotonban kezdtem hét évesen focizni, és közel 20 évig voltam a Vidi játékosa, és mindig is titkos álmom volt, hogy itt fejezzem majd be a profi pályafutásomat. 1998-ban, 18 esztendősen debütáltam az élvonalban, és bár a szezon végén sajnos kiestünk az NB I-ből, egy évvel később óriási előnnyel nyertük meg a másodosztályt, és jutottunk vissza a legjobbak közé. Fiatal koromban a középpálya szélén játszottam, az utóbbi 3-4 évben azonban már védőként szerepeltem a korábbi csapataimban, és a Vidi II-ben is a védelem tengelyében számít rám Tímár Krisztián. Úgy érzem, rendelkezem azokkal a tulajdonságokkal, hogy egyrészt jól összefogjam hátul a védelmet, másrészt pedig irányítsam a fiatalokat a pályán. Az is fontos szempont volt számomra, hogy Tímár Krisztiánnal már akkor is jól megértettük egymást, amikor csapattársak voltunk. Amikor kiderült, hogy ő fog felelni a második csapat szakmai munkájáért, kikérte a véleményemet, és azóta is nagyon sokat beszélgetünk a csapatról. Milinte Árpi szintén tagja a Vidi II edzői stábjának, vele ugye még régebbről ismerjük egymást, Toldi Gabival pedig már Csákváron is együtt dolgoztunk. Fiatal, de nagyon sikerre éhes az NB III-as együttes új szakmai stábja, látszik, hogy Tímár Krisztián az elvégzett munkában hisz, és nagyon sok dolgot próbál átadni a fiatal játékosoknak abból, amit a külföldön töltött évei alatt megtanult, a játékosok pedig vevők erre. Mindent figyelembe véve nagyon fiatal csapatunk van, hiszen a játékosok többsége 1999-es vagy 2000-es születésű, de mindenki rendkívül motivált. Egy NB I-es csapat tartalékcsapatánál sosem az eredmény a legfontosabb, hanem az, hogy lehetőség szerint minél több fiatal tehetséges labdarúgót neveljen ki az első csapat számára, de ez nem jelenti azt, hogy ne győztes mentalitással lépnénk pályára" - nyilatkozta honlapunknak Szalai Tamás, aki nem csak az NB III-as csapat csapatkapitányaként tért vissza a Vidibe, de az U19-es együttesünknél is segíti pályaedzőként Csucsánszky Zoltán vezetőedző munkáját.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek