VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2017. Október 10. 22:56  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: vidi.hu
Harmadik helyen zárta a vb-selejtezőket a válogatott

Kedd este a magyar válogatott - Pátkaival és Fiolával a kezdőcsapatban -  1-0-ra nyert hazai pályán Feröer-szigetek ellen.

A Svájc elleni vb-selejtezőhöz képest több helyen is megváltozott a magyar válogatott kerete: Bernd Storck szövetségi kapitány nem számíthatott a megsérülő Bese Barnabás és Varga Roland játékára, Elek Ákos pedig sárga lapos eltiltása miatt nem léphetett pályára. Ott volt viszont ismét a kezdőben a Vidi védője, Fiola Attila, aki Svájcban sárga lapos eltiltás miatt nem játszhatott. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a hétfőn elhunyt Tóth II József emlékére.

A magyar válogatott birtokolta többet a labdát, de a jól záró feröeri védelmet nem sikerült feltörni. A játékrész közepén Pátkai 24 méterről nem sokkal lőtt a bal kapufa mellé, majd Dzsudzsák jobb oldali szögletét Eppel fejelte a léc fölé az ötösről. A fordulást követően felélénkült a magyar válogatott játéka, és teljesen beszorította ellenfelét a tizenhatosra. Mindkét szélről jöttek a beadások, de a lehetőségeket sokáig nem sikerült gólra váltani.

A mérkőzés hajrájához közeledve megtört a jég, a tizedik magyar szöglet már gólt ért: Dzsudzsák beadását követően Böde Dániel robbant be a kapu előterébe, elsőre a feröeri kapus még bravúrral hárította a lövését, ám a kipattanót már a hálóba lőtte Böde.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így győzelmével a magyar válogatott a vb-selejtezőcsoportja 3. helyén zárt Portugália és Svájc mögött.

Magyarország–Feröer-szigetek 1–0 (0–0)
Gól: Böde (81.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Szabó János – Stieber Zoltán (Nagy Dániel 66.), Nagy Ádám, Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs – Eppel Márton (Böde Dániel 46.), Ugrai Roland (Sallai Roland 89.)

Megvan már a jegy az Európa Liga csoportkörre? Jegyinformációk itt!
 
MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek