VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2017. November 11. 16:01  -  Guber Péter   -   Fotó: vidi.hu
TUDÓSÍTÁS
Kétgólos hátrányból felállva játszottunk döntetlent a Slaven Belupóval

A két horvát gólra Loic Nego és Fejes András válaszolt a szombati edzőmérkőzésen.

Barátságos, 2017-2018, Szezonközi mérkőzések, 2. mérkőzésMeccs center 
2-2
(1-2)
Nego 40, Fejes 72
Videoton FC:
Horváth -- Tamás, Fejes, Juhász (Henty 46), Szolnoki -- Géresi (Szabó 75), Varga (Réti 61), Hadzic (Takács Martin 75), Nego -- Lazovics (Suljic 46), Scsepovics (Hadzic 46)
Pejic 18, Trebotic 26
NK Slaven Belupo:
Markovic (Blazevic 46) -- Medimorec (Kendes 46), Katic (Sarilja 46), Vrljicak (Jovicic 46), Musa (Arap 46), Vidovics (Puric 46), Bouadla (Telushi 46), Trebotic (Mladen 46), Rebernik (Bogojevic 46), Pejic (Tatar 46), Ivanovszki (Goda 46)
2017.11.11. SzékesfehérvárSóstói Stadion150 nézőJátékvezetők: Szilasi Szabolcs

A Vidi a válogatott szünet alatt sem tétlenkedik, Marko Nikolics vezetőedző legénysége nemzetközi felkészülési találkozón szerepelt. Az ellenfél szombaton kora délután a horvát bajnokság 7. helyezettje, az NK Slaven Belupo volt. Szerb trénerünk ezúttal nem számíthatott a felnőtt válogatottakkal készülő játékosainkra: Pátkai Mátéra, Kovácsik Ádámra, illetve Stopirára. A Vidi II-től Réti Patrik a DAC elleni meccshez hasonlóan csatlakozott a kerethez, vele együtt pedig Takács Martin és Elvir Hadzic is helyet foglalhatott a kispadon. Ellenfelünk kezdőjében helyet kaptak volt játékosaink, Mirko Ivanovszki és Dinko Trebotic, valamint a korábbi DVSC-középpályás, Selim Bouadla is.

A találkozót mi kezdtük harcosabban, a 12. percben Hadzic, majd Szolnoki is veszélyeztetett, de blokkoltak a védők. Hat perccel később mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, Trebotic labdaszerzését követően lövőhelyzetben Pejic elé játszott, aki még közelebbről nem hibázott (0-1).

A 22. percben Lazovics szöktetéséből Géresi húzta el a kapus mellett a labdát, de éles szögből az üres kapu mellé lőtt, ezt követően a 26. percben már kétgólosra duzzadt a horvát előny, amikor Ivanovszki betört tizenhatosunkra és az ötösön helyezkedő Trebotic elé tálalt, aki közelről a kapuba passzolt (0-2).

A 32. és 33. minutumban előbb Hadzic pöckölt bele egy beadásba veszélyes helyen, aztán Scsepovics emelt Géresihez, támadónk viszont az ötösről Markovic kapusba lőtt. Még a szünet előtt megszületett azonban a szépítő gól: Lazovics passzolt középre Géresinek, aki tovább játszotta Negónak, francia játékosunk pedig jobb oldalról magabiztosan lőtt a kapuba (1-2).

A félidő utolsó momentumaként egy támadáson belül Lazovics és Géresi próbálkozását is blokkolták, így Hadzic elé pattant a játékszer, bosnyák középpályásunk sistergős lövése kevéssel kerülte el a kaput.

A szünetben a horvátok sort cseréltek, nálunk pedig Juhász és Lazovics fejezte be a találkozót, helyükre Henty és Suljic állt be. Az 57. percben Nego helyzetben önzetlenül Henty-hez passzolt, de támadónk próbálkozása végül nem talált utat a kapuba, Blazevic nagyot védett. Négy perccel később Nego kényszerítőzött Géresivel, majd becsúszva próbálta a kapuba sodorni a játékszert, de a hálóőr jól mozdult ki.

A 61. percben Varga helyén Réti kapott lehetőséget, majd Mladen kísérletét védte Horváth. A 68. percben pályára lépett a másik Hadzic-fivér is: Anel és Elvir így egyszerre játszhattak, miután Scsepovics elhagyta a játékteret. Három perccel később Blazevicnek gurított haza egy védő, a kapus pedig jókora luftot rúgott, de az öngól előtt még sikerült szögletre tisztáznia. A sarokrúgást Suljic kanyarította be, Fejes emelkedett és bólintott, a portás pedig már csak a gólvonal mögött tudott beleütni (2-2).

Az utolsó negyedórára Szabó Bence és a Vidi II középpályása, Takács Martin is lehetőséget kapott, a 84. percben pedig kis híján megszerezte a győzelmet a Slaven: Tatar tette bele a lábát Bogojevic beadásába úgy, hogy a labda mindkét oldalsó kapufát érintve végül Horváth kezében landolt. Az állás már nem változott, így 2-2-vel ért véget a találkozó.

Megvan már a jegy az Európa Liga csoportkörre? Jegyinformációk itt!
 
MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek