VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Január 24. 12:20  -  Guber Péter
VÁLOGATOTT
Görögország, Finnország és Észtország lesz a magyar válogatott ellenfele a Nemzetek Ligájában

Az UEFA megtartotta az újonnan kialakított sorozat sorsolását.

A hagyományos selejtezősorozatok mellett az UEFA 2018-tól kezdődően új vetélkedést vezet be a válogatottak számára, amely alternatív lehetőséget nyújt a csapatoknak a 2020-as Európa-bajnokságra való kvalifikációra. A Nemzetek Ligája nevű sorozatban az európai szövetség négy "osztályra" osztotta fel az 55 résztvevő országot, Magyarországot a C-be helyezték és első kalaposként kerültünk besorolásra.

A lehetséges ellenfelek listája már korábban is ismert volt, de a szerda déli sorsoláson kiderült, konkrétan melyik ellenfelekkel kell szembenéznie válogatottunknak. A lausanne-i ceremónián kialakított csoportok értelmében Magyarország ellenfele Görögország, Finnország és Észtország lesz.

Amennyiben a magyar válogatott - reményeink szerint minél több Vidi-játékossal soraiban - első helyen végezne a kvartettben, a másik három C-ligás csoport győzteseivel mérkőzhetne a feljutásért és az ezzel járó 2020-as Európa-bajnoki szereplésért.

A sorozat az oroszországi világbajnokságot követően, szeptember elején kezdődik és a hat csoportmérkőzést még ebben a naptári évben lejátsszák.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek