VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Február 13. 16:20  -  Vidi.hu   -   Fotó: vidi.hu
Uli Stielike: "Rendkívül erős csapat kell ahhoz, hogy otthonában legyőzze a Real Madridot, a Vidinek ez sikerült"

A legendás német játékossal - aki a Tiencsin Teda vezetőedzője jelenleg - természetesen a Vidi-Real Madrid UEFA-kupa döntőről beszélgettünk a hétfői felkészülési mérkőzés alkalmával.

Miguel Angel- Chendo, Sanchis, Stielike... így kezdődött a Real Madrid összeállítása az 1985-ös UEFA-kupa-döntőben a Sóstói Stadionban. Utóbbi egyike azon kevés (egészen pontosan három) olyan játékosnak, akik pályára léptek mindegyik fontosabb európai kupasorozat döntőjében, emellett pedig világbajnoki- és Európa-bajnoki döntőt is játszottak. Az Eb-győztes, vb-ezüstérmes, háromszoros német és háromszoros spanyol bajnok Uli Stielike sajnos UEFA-kupa győztesnek is mondhatja magát, arra azonban ő is jól emlékszik, hogy abban a döntőben az esélytelen magyar csapat bizony igencsak megnehezítette a dolgukat.

„Magyarországon jól játszottunk, nyertünk is 3-0-ra, otthon viszont kifejezetten rossz teljesítmény nyújtottunk és nyerni tudott a Videoton. A kupagyőzelem alapját tehát Magyarországon raktuk le. Meg kell mondanom, nagy meglepetés volt számunkra, hogy a Videoton ellen lépünk pályára a döntőben. Remekül játszottak, főleg a Santiago Bernabeuban. Rendkívül erős csapat kell ahhoz, hogy idegenben legyőzze a Real Madridot, és a Vidinek ez sikerült. Abban az időben még természetesen nem volt ilyen szinten a technika egyik csapatnál sem, most gyakorlatilag a világ összes mérkőzése elérhető, ezt pedig a szakemberek ki tudják elemezni. Akkor a szakmai stáb egyik tagja utazott el a Videoton meccseire, az ő beszámolói alapján készültünk a magyar csapatból.”

A 63 éves szakember 2017 szeptembere óta dolgozik a Tiencsin Teda vezetőedzőjeként, a kezdet jól sikerült, hiszen hét bajnokiból ötöt megnyert irányítása alatt a csapat. A egykori német kiválóság azonban úgy véli, a többi kínai élvonalbeli klub anyagi lehetőségei miatt igen nehéz év vár csapatára.

„Kínai mércével tekintve nem számítunk tehetős csapatnak. Más klubok 30-40-50 millió eurókat költenek egy-egy játékosra, nálunk ilyenről nincs szó. Távozott pár tapasztalt játékosunk, helyettük leginkább fiatalok érkeztek. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk megőrizni tagságunkat az élvonalban.”

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek