VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Szeptember 09. 17:43  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molvidi.hu
A 93. percben nyerte meg a meccset a 40 percig emberelőnyben futballozó III. Kerület

1-1-es állásnál emberhátrányba kerültünk, de 10 emberrel is sikerült megszereznünk a vezetést, sőt a harmadik gólt is, azonban a játékvezető - tévesen - érvénytelenítette a találatot, a végén pedig fordítottak a vendégek.

NB III Nyugati csoport, 2018-2019, Őszi szezon, 6. fordulóMeccs center 
2-3
(1-0)
Nagy (ög) 39, Kristán 59
MOL Vidi FC II:
Hársfalvi -- Zeke Márió, Pető Brúnó, Sós Bence, Major, Galacs Erik (Vastag 56), Lencsés, Szabó (Komódi 86), Rádai Gergely (Kristán 52), Kojnok, Tajti Balázs József
Kaszai 48, Fazakas 87, Gyepes 93
III. Kerület TVE:
Kunsági -- Gyepes, Laczkó (Kürti 76), Huszárik, Nagy, Tóth, Sóron (Szalai 76), Kaszai, Rabatin, Kokenszky (Gergye 65), Fazakas
2018.09.09. SzékesfehérvárSóstói StadionJátékvezetők: Maml ZoltánMolnár IstvánRigó Martin

Igazi presztízscsatára került sor vasárnap Székesfehérváron, ugyanis az eddig még nyeretlen III. Kerület látogatott Sóstóra. A vendégek vezetőedzője az a Buzsáky Ákos, aki évekig csapattársa volt Tímár Krisztiánnak Angliában, a Plymouth együttesében. Ráadásul míg a vendégcsapat kezdőjében több egykori válogatott játékos is szerepelt (Gyepes Gábor, Laczkó Zsolt), addig a Vidi II kezdőjében hat 2001-es születésű és kettő 2000-es születésű labdarúgó kapott helyet. Tarnóczi Roland eltiltás miatt, Takács Martin betegség miatt, míg Pápai Kristóf korábbi nyaksérülése miatt nem játszhatott a vasárnapi bajnokin. Az első csapat keretéből Hársfalvi, Szabó és Sós léptek pályára.

Jó iramban kezdődött a találkozó, fiatal együttesünk egyáltalán nem volt megilletődve, sőt az első játékrész nagy részében kontroll alatt tudtuk tartani a meccset. A 39. percben a félpályánál Kojnok szerzett erőszakosan labdát, amiből a jobb szélen egy gyors kontár tudtunk végigvezetni, melynek végén a szélről érkező beadást követően a labda a hosszún üresen érkező Sós elé került volna, azonban a menteni igyekvő Nagy Olivér a rövid oldalról a saját kapujába lőtt (1-0).

Szünet után gyorsan egyenlítettek a vendégek, Kaszai lövése változtatott irányt az egyik védőnk lábán, becsapva ezzel Hársfalvit (1-1). Az 56. percben a játékvezető egy ártalmatlan szerelési kísérlet után túlzott szigorral mutatta fel Lencsésnek a második sárga lapot, így a Vidi II megfogyatkozott. Ennek ellenére azonban az újabb gólt mi szereztük, a néhány perccel korábban csereként pályára lépő Kristán Pál zavarta meg a fővárosiak kapusát, aki Gyepes hazaadásával nem tudott mit kezdeni, a labdát támadónk "ellopta" a kapustól, majd ki is cselezte, és higgadtan az üres kapuba lőtt (2-1). A 67. percben az egyik vendég támadó dobta fel magát a 16-osunkon belül, a játékvezetőt sikerült megtéveszteni az alakítással, aki büntetőt ítélt a III. Kerület javára. Hársfalvi azonban óriási bravúrral védeni tudta a jobb alsó irányába tartó lövést. A 80. percben egy szabadrúgást követően Sós elé került a labda, aki az alapvonal mellett kicselezte védőjét, majd éles szögből, 7 méterről Kunsági lába közt bombázott a kapuba - a játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt. Élőben is úgy lehetett látni, mintha legalább két vendég védő beragadt volna, ezt pedig a mérkőzés felvétele meg is erősítette, így bátran kijelenthető, hogy a játékvezető rossz ítéletet hozott - és mint később kiderült, mindez erősen befolyásolta a találkozó végeredményét is. A 84. percben Szabó Bálint egy 90 (!) méteres sprint után került gólhelyzetbe, lapos lövését azonban Kunsági védeni tudta. A 87. percben egy újabb megpattanó lövéssel egyenlíteni tudtak a vendégek, sőt a 93. percben egy kapunk előtti kavarodást követően Gyepes Gábor kotorta a labdát a hálónkba, megfordítva ezzel a találkozót (2-3).

Fiatal csapatunk végig nagy kedvvel és nagy iramban futballozott, és emberhátrányban is gólt, gólokat szerzett, a látottak alapján legalább az egyik pontra rászolgáltunk volna.

TÍMÁR KRISZTIÁN: "Nagyon büszke vagyok fiatal csapatom teljesítményére és hozzáállására. Ezen a mérkőzésen nagybetűs csapatként működtünk. Sajnos azonban hatalmas "ellenszélben" kellett játszanunk. 2-1-nél szabályos gólt rúgtunk, melyet tévesen nem adtak meg, de ezen kívül is voltak gólszerzési lehetőségeink emberhátrányban is. A mérkőzést a harmadik gólunkkal sikerült volna végleg eldöntenünk a magunk javára, teljesen értetlenül állunk az előtt, miért nem adta meg a játékvezető Sós szabályos gólját. Ma álltunk fel a legfiatalabb csapattal, nagy iramú, érzelemdús meccs volt. Ebből is megpróbáljuk levonni a tanulságokat. A játékosoknak volt szerencséjük - vagy inkább szerencsétlenségük - megtapasztalni egy ilyen találkozó lélektanát is. Sok sikert kívánok a III. Kerületnek a továbbiakban!"

 

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek