VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Szeptember 12. 10:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
VÁLOGATOTT
Kovács István: "Abből lesznek a nagy helyzetek, ha merünk kockáztatni"

Középpályásunk úgy érzi, régóta hiányzott tőle a jó játék válogatott színekben, de most minden jól sült el.

Feljött az UEFA Nemzetek Ligája C divízió 2. csoportjának 2. helyére a magyar válogatott, miután kedden este a Groupama Arénában zárt kapuk mögött legyőzte Görögország válogatottját. A 2-1-gyel záruló összecsapásnak vidis főszereplői is voltak, a csereként beálló Pátkai mellett Fiola végigjátszotta a találkozót, Kovács István pedig 81 percet kapott és az első játékrész hajrájában gólpasszal segítette győzelemhez a nemzeti tizenegyet. A lefújást követően "Kiskokó" is nyilatkozott.

"A mai eredmény nagyban dicséri a szakmai stábot, hiszen olyan taktikát dolgoztak ki, amellyel eredményesek tudtunk lenni a csoport talán legjobb társasága ellen. Nem volt egyszerű a Finnországból pont nélkül való hazatérés óta eltelt pár nap, de jól reagáltunk a helyzetre és még a zárt kapu által nehezített körülmények között is sikerült itthon tartani a három pontot. Egyénileg azt kell mondjam, örülök neki, hogy végre olyan teljesítményt tudtam nyújtani a válogatottban, ami méltó a címeres mezhez, ez hiányzott már nekem nagyon régóta. A gólpasszom előtt most is ugyanúgy bevállaltam a rizikót, ahogy a múltkori mérkőzésen is és tartom, hogy ebből sülnek ki jó dolgok. Abből lesznek a nagy helyzetek, ha merünk kockáztatni - még ha nem is mindig alakul úgy, ahogy elterveztük. A második félidő elején nem tudtuk maradéktalanul megvalósítani, amit Marco Rossi szövetségi kapitány kért tőlünk, az ellenfél ekkor ránk erőltette az akaratát, felpörgette a tempót és megmutatta, nem véletlenül futballoznak ott a játékosaik, ahol. Összességében az, hogy így is sikerült megnyerni a mérkőzést, talán még nagyobb dicséret a számunkra. A találkozó egyébként nagyban hasonlított arra, amit a Vidivel produkáltunk a BL-selejtezők során, mind színvonalban, mind küzdőszellemben" - mondta Kovács István.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek