VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Szeptember 20. 10:30  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
EURÓPA LIGA
Két győzelem után érkezik a BATE a Vidi elleni EL-meccsre

A május eleje óta pályára nem lépő kétszeres gólkirály Gordejchuk a hétvégén csereként újra lehetőséget kapott.

Szeptember 20-án, csütörtökön 18:55-kor megkezdi szereplését az Európa Liga 2018-19-es kiírásának csoportkörében a MOL Vidi FC, méghozzá a fehérorosz FK BATE Borisov gárdája ellen. Riválisunk hazai dominanciájáról korábban már említést tettünk, az idei szezonban pedig a helyzet változatlan: a belaruszok most is két győzelemből érkeznek a magyarországi összecsapásra.

A csoportkör sorsolása óta eltelt hetek alatt két tétmérkőzésen volt érdekelte a BATE, még a válogatott szünet előtt a Slutskkal mérkőztek idegenben, szombaton peidg a Dnepr Mogilev gárdáját fogadták. Előbbi találkozón Dragun góljával arattak győzelmet (1-0), utóbbin Baga duplájával elhúztak, majd Skavysh is betalált, mielőtt a Dnepr szépített volna (3-1). A bajnokságot továbbra is 7 ponttal vezetik.

A BATE legutóbbi kezdője így alakult: Chichkan - Filipenko, Filipovic, Milunovic - Baga, Dragun, Rios, Stasevich, Yablonski - Moukam, Skavysh.

A fenti névsorhoz képest az azt megelőző bajnokin 3 helyen volt más a kezdő tizenegy, Chichkan kapus helyén Shcherbitski, Baga helyett Ivanic, Skavysh pozícióján Tuominen volt megtalálható. Az utolsó nemzetközi tétmérkőzésük során, a PSV ellen ezzel szemben Hleb (aki a Vidi ellen nem lép pályára) és Volodjko volt pályán az első perctől, vagyis a fehérorosz kezdő folyamatos változásokon ment keresztül az elmúlt időszakban.

A borisovi keret jelentős része természetesen a válogatott megmérettetések során is érdekelt volt. Fehéroroszország a Nemzetek Ligája D divíziójában először San Marinót győzte le (5-0), majd Moldovában 0-0-s döntetlent ért el. Előbbi találkozón Stasevich csapatkapitányként gólt lőtt, Dragun duplázni tudott, Volodjko mindvégig a pályán volt; a trió pedig három napra rá Kisinyovban is kezdőként kapott szerepet.

További 3 légiósra is számítottak hazájában. A montenegrói Mirko Ivanic mind a Románia (0-0), mind a Litvánia (2-0) elleni meccseket végigjátszotta a C-ligában, Kizito 11 percet kapott Uganda Tanzánia elleni Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőjén (0-0), Jasse Tuominen játékát viszont a magyarok is közelebbről megismerhették, hiszen Finnország Magyarország (1-0) és Észtország (1-0) elleni Nemzetek Ligája-találkozóit is pályán töltötte.

A transfermarkt.de portál által a legértékesebbnek taksált BATE-játékos, a csatár Mikhail Gordejchuk ugyan május 2. óta nem játszott téttel bíró találkozón, de szeptember 15-én a 77. percben becserélte őt Aleksey Baga vezetőedző.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek