VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. Szeptember 20. 07:00  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu
Marko Nikolics: "Nem szerencsével jutottunk el idáig"

Vezetőedzőnk gondolatai az esti mérkőzés előtt.

"Örülök, hogy itt ülhetek most, képviselve a klubot és a magyar labdarúgást is az Európa Liga csoportkörében, de fontos, hogy teljesítenünk is kell ezen a szinten. Néhány döntetlennel talán felhívnánk magunkra a közvélemény figyelmét, de összességében sokra nem mennénk vele a továbbjutás szempontjából. Nekünk céljaink vannak most és hosszútávon is, nem azért jöttünk, hogy szórakozzunk, hanem hogy eredményeket érjünk el. Egy folyamat közepén járunk, nem annak a végénél. Nem szerencsével jutottunk ide, be akarjuk bizonyítani, hogy igenis képviseljük azt a minőséget, ami ahhoz kell, hogy olyan csapatok ellen felvegyük a versenyt, mint a BATE. A fehéroroszoknak számos válogatott játékosuk van, mind-mind tapasztalt labdarúgók, Bajnokok Ligája- vagy Európa Liga-múlttal a hátuk mögött. Néhány honfitársam is a keret tagja. Őket ismerem Szerbiából, tudom, mire képesek, de persze az egész keretet alaposan feltérképeztük. A taktikába nem szokásom belemenni, most sem teszem. Ők a favoritok - már csak a koefficienst tekintve is -, borítanunk kell a papírformát a céljaink eléréséhez. Ez az egész Európa Liga egyik legerősebb kvartettje idén. A hétvégi és a csütörtöki meccs között nincsen semmiféle összefüggés. Más lesz a ritmus, a tét, az ellenfél, a taktika és persze óriási motiváció lesz a játéksaimnak, hogy nem néhány száz ember előtt lépnek pályára, hanem sokezer előtt. Remélem, telt ház lesz!

Újságírói kérdésre válaszolva vezetőedzőnk beszélt a hiányzókról is.

"Kovácsik Ádám sérülését nagyon sajnálom, hosszú ideje a klub első számú kapusa, a válogatottnak is tagja, mielőbbi felépülést kívánok neki. Két kapus van még a keretünkben, így sok választásom nem maradt a kezdő hálóőr személyét illetően, de akármelyikőjüknek is szavazok bizalmat végül, az biztos, hogy áll majd előtte még 10 ember, akik ugyanúgy megakadályozhatják a gólt. A nyár folyamán néhány játékos - Stefan Scsepovics és a távozó Varga József - kikerült a keretből, ez a döntés az én felelősségem. A futball ilyen, labdarúgók jönnek-mennek, de a céljaink ettől még nem változnak. Lazovics esetével kapcsolatban nem az én felelősségem, hogy nyilatkozzak, én csak annyit mondhatok, hogy három klubnál is dolgoztam vele, így jól ismerem, nemcsak remek játékos, de remek személyiség is. Mindig nyerni akart, mindig feljebb törekedett. Szerencsére a keretben mások is hasonló mentalitással rendelkeznek, például Juhász, Vinícius, Fiola, Huszti vagy épp a mellettem ülő Pátkai is. Szomorú vagyok, hogy Danko már nincs velünk, de tiszteletben tartom a döntését, bár úgy vélem, még évekig magas szinten játszhatott volna."

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek