VidiShop molvidi.hu Alba Liga
2018. December 05. 23:55  -  Molvidi.hu   -   Fotó: molvidi.hu, Daru Andrea/Taksony FC Facebook
MK
Magyar Kupa: az NB III-as Taksony lesz az ellenfelünk a legjobb nyolc közé jutásért

Az első mérkőzést február 20-án, a visszavágót február 27-én rendezik. Idegenben kezdünk.

Csapatunk a Magyar Kupa 8. fordulójában 2-1-re győzött az NB II-es Budafok otthonában december 5-én, szerda délután és bejutott a legjobb tizenhat közé. A újabb kör sorsolását még aznap, 23.45-kor tartották.

A Vidi az NB III-as Taksonnyal találkozik február 20-án és 27-én, a tét a legjobb nyolc közé jutás. Idegenben kezdünk.

Ellenfelünkről

A 6352 fő lakosú nagyközség együttese az NB III-ban szerepel, de hazai összecsapásait Dunaharasztiban, a helyi MTK pályáján vívja, amely közúton mintegy 5 kilométerre található Taksonytól. A Taksonyi SE először 1943-44-ben vett részt bajnoki sorozatban és eleddig 11 teljes idényt töltöttek az NB III-ban (mindet 1996 és 2007 között), de ebből csak 5 számított harmadosztálynak, mivel 1997-99, valamint 2000-2005 között ez a sorozat a negyedik vonalat jelentette.

Az egykoron Taksony-Desta és Taksony-Snowfox nevek alatt is induló gárda 2007-ben búcsúzott az NB-s bajnokságokból, amikor egyszerre két osztályt léptek vissza, később a hatodosztályt is megjárták. A megye I-be 2014-ben kerültek, azt megnyerve éppen 2018-ban térhettek vissza az NB III Közép csoportjába. Jelenleg a 7. pozíciót foglalják el a tabellán, kettővel a Fejér megyei Iváncsa előtt és hárommal a szintén megyénkbe tartozó Dunaújváros mögött. Sem hosszabb győzelmi, sem hosszabb vereségi sorozatra nem volt példa ebben az idényben, meglehetősen változatos eredményeket érnek el, legutóbbi két bajnokijukat megnyerték a Paksi FC második csapata, valamint a KTE ellenében. A Magyar Kupában hozzánk hasonlóan természetesen három meccsen vannak túl, sőt a sorozatot éppen Székesfehérváron kezdték egy Ikarus-Maroshegy elleni 2-0-s sikerrel. Ezt követően 3-1-re győzték le a Balassagyarmatot (szintén idegenben), legutóbb pedig már nem volt osztálykülönbség a javukra, hiszen a szintén NB III-as Sajóbábonyon kerekedtek felül.

A keretben egy olyan labdarúgót találni, aki NB I-es múlttal rendelkezik: a 2012-ben feljutó és 2013-ban kieső Egri FC egykori középpályása, Farkas Ádám 25 meccsen 3-szor volt eredményes abban az idényben, valamint Budaörsön számottevő NB II-es rutint is szerzett. Több különböző klub színeit is képviselte a másodosztályban a 33 esztendős Namquita Roland, illetve a Ligakupában is szóhoz jutott még 2014-ben a ferencvárosi, majd siófoki nevelés Bene Zsombor. Iváncsics Alex 2015-től 2017-ig két szezont is lehúzott az NB II-es élcsapattá váló Kisvárdán, Bábik Tibor pedig 1973-as születésűként, azaz 45 évesen (!) már 8 NB III-as meccset vívott ebben az idényben. Az egykori 25-szörös válogatott Hamar István fia, az 1999-es születésű ifj. Hamar István 7 bajnokin lépett pályára a szezon során. Akad egy egykori Vidi-játékos is a Taksonynál: a korábbi válogatott kapus, Szűcs Lajos szintén kapus fia 2015-16-ban játszott klubunknál, összesen 17 U19-es és 1 NB III-as találkozón került bevetésre.

A Taksony együttesével korábban még soha nem találkozott a Vidi.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek