VidiShop molvidi.hu Alba Liga
Barcsi SC Végeredmény 0-1
Videoton FC
Barátságos
Barátságos, 2010-2011
Nyári felkészülési mérkőzések - Gálamérkőzés
2010.06.19., Szombat @ 17:00
Barcs, Szabadidőközpont, Barcs
300 néző
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
-15.Ellenfelünk alapításának 100. évfordulójának ünnepeként kerül sor az összecsapásra.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
Vezetőedző
Kezdőcsapat
Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Eredmények
2010. Június 19. 21:18  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Egygólos, magabiztos siker a barcsi centenáriumon

A gólkirály visszatérése első magyarországi állomására.

Megtisztelő meghívásnak tett eleget a Videoton FC csapata szombat délután. Az NB II-es Barcsi SC idén ünnepli 100. születésnapját, ennek alkalmából rendezték meg a gálamérkőzést.
Csapatunkat nagy szeretettel fogadták a barcsiak, és a fehérvári srácok első útja nem is a stadionba vezetett, hanem a helyi múzeumba, ahol a 100 éves klub tiszteletére rendeztek kiállítást és ezt megtekintette a Videoton FC. 15.45-kor gördült be a fehérvári csapatot szállító busz a barcsi sporttelep parkolójába, rövid taktikai megbeszélés és a szokásos bemelegítést követően útjának indult a „bőrgolyó”.
A mérkőzésen összesen 23 Vidi játékos kapott játéklehetőséget.

Az első félidőben a Bozsovics Lázár, Lipták, Milanovic, Hídvégi – Szakály, Farkas, Ponczók – Gosztonyi – Nikolics, Vujovics összeállításban küldte csapatát pályára Dr. Mezey György. Az első perctől kezdve a Videoton irányította a mérkőzést és a nem túl jó minőségű pálya ellenére futószalagon dolgozta ki csapatunk a helyzeteket. Nikolics és Vujovics remekül megértették egymást a pályán, több alkalommal is az ő remek összjátékuk után alakult ki helyzet a hazai kapu előtt, de a barcsi hálóőr fantasztikus napot fogott ki és a legnagyobb helyzeteket is sikerült hárítania.

A második félidőben Tujvel – Andics, Radovics, Varga, Présinger – Sándor, Margitics, Szolnoki (Baracskai 77’) - Polonkai  – Alves, Félix összeállításban játszott a Vidi. Ahogy az az összeállításban látható, pályára lépett egy próbajátékos is a csapatban. Félix, brazil származású csatár, közel két méter magas, jó testfelépítésű játékos. Az elmúlt napokban a csapattal edzett, hétfőn részt vesz a fizikai és orvosi felmérésen, kedden pedig játszani fog a szlovák bajnok elleni felkészülési mérkőzésen. Ezt követően fog dönteni arról a szakmai stáb, hogy részt vesz-e az ausztriai edzőtáborozáson.
A második félidőben a játék képe nem változott, a hazai csapat csak ritkán tudott átjönni a Vidi térfelére, de helyzetet akkor sem tudtak kidolgozni a barcsiak. Az 57. percben Sándor szögletét mintaszerűen bólintotta Radovics a hazai kapuba, és ezúttal már a barcsi kapus sem tudott védeni. A hátralévő időben újabb gól már nem született, a Videoton győzelme egy percig nem forgott veszélyben, és ha a hazaiak kapusa nem véd ilyen remekül, a gólkülönbség még nagyobb is lehetett volna. Ezúttal azonban az eredmény csak másodlagos dolog volt, hiszen a főszerep az ünnepé volt.

Dr. Mezey György a mérkőzés után kiemelte, hogy mindkét csapat nagyon fegyelmezetten, kulturáltan játszott és még véletlenül sem veszélyeztették egymás testi épségét. Messzemenő következtetést a mérkőzésből nem szabad levonni, hiszen ez egy gálameccs volt, ráadásul a felkészülés közepén tart a csapatunk, a héten 8 edzésen vannak túl a játékosok.
A mérkőzés után az egyik legnagyobb sztár Nemanja Nikolics volt, akit megrohamoztak a hazai szurkolók, hogy autogramot kérjenek a gólkirálytól. „Niko” népszerűsége nem véletlen, ugyanis a támadó első magyarországi csapata a Barcsi SC volt, ahol a 2006/2007-es szezonban futballozott a Vidi gólerős támadója. Honlapunknak Nikolics elárulta, hogy őt is meglepte az, hogy ekkora népszerűségnek örvend a mai napig Barcson, de természetesen nagyon jól esett neki a szurkolók szeretete.
A gálameccs után a hazaiak vendégül látták a Videoton FC-t egy ízletes vacsorára, ahol Horváth Gábor átadta a barcsi elnöknek a Vidi ajándékait, egy emlékplakettet és egy Vidi mezt, melyet valamennyi játékosunk dedikált.
 

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek