VidiShop molvidi.hu Alba Liga
FTC Végeredmény 0-1
Videoton FC
Bajnokság, 2012-2013
Tavaszi idény - 25. forduló
2013.04.28., Vasárnap @ 16:30
Budapest, Puskás Ferenc Stadion
10128 néző
24 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Kassai Viktor
Asszisztensek:
Erős Gábor, Szpisják Zsolt
Tartalék játékvezető:
Oláh Gábor
90 +4.Vége a mérkőzésnek, Torghelle első percben szerzett góljával 1-0-ra nyertünk!
90 +3.Jenner páros lábbal, hátulról hátba rúgta Paraibat, egyből piros lap!
90 +2.Aborah helyére Orosz állt be.
90 +1.Kovács 70 méteres sprint után passzolt Stopiranak, aki hatalmas helyzetben kapu fölé lőtt 13 méterről.
89.Jenner 26 méterről alig lőtt kapu mellé egy szabadrúgást.
87.Gyömbér helyére Klein állt be.
86.A hivatalos nézőszám: 10.128
85.Gyurcsó helyére Stopira állt be.
82.A Ferencváros mindent egy lapra feltéve támad, de védőink eddig remekül végzik a munkájukat.
79.Aborah és Szolnoki kakaskodtak, mindketten sárgát kaptak.
77.Nikolics szép csel után, hatalmas lövést eresztett meg 15 méterről, Jova nagy bravúrral védett. A második félidő legnagyobb helyzete volt eddig!
75.Torghelle Sándor Nikolics váltja a pályán.
74.Kovács az alapvonalról passzolt vissza Gyurcsónak, aki 15 méterről lőtt kapu fölé.
73.Paraiba lőtt 22 méterről, nem túl erősen kapura, Jova biztosan védett.
70.Ricardo Monizt kellett figyelmeztetnie Kassainak. A Ferencváros vezetőedzője túl hevesen reklamált az oldalvonal mellett.
68.​Juhász szabálytalankodott Bödével, ez is sárga.
66.Torghelle szabálytalankodott a félpályánál, sárga lap.
64.Brachi merészkedett előre, 23 méterről bátran kapura is lőtt, sajnos azonban a labda célt tévesztett.
61.Egyelőre helyzetek nélküli mezőnyjáték zajlik a második félidőben. A küzdelem viszont óriási a pályán.
58.Álvarez helyére Paraiba állt be.
55.A második félidő elején egyelőre kisebb nyomást tud ránk erőltetni a Ferencváros, mint tette azt az első 45 percben.
52.A nyolcadik ferencvárosi szöglet is nagyon veszélyes volt, Gyömbér közelről pont Bozsovics kezei közé lőtte a labdát.
48.Gyurcsó szánta el magát lövésre 23 méterről, a labda kapu fölé ment.
46.Szünetben cserélt a Ferencváros, Cukic helyére Alempijevic állt be.
45.Vége az első félidőnek.
44.Leonardo vezethette egyedül kapura a labdát, 17 méterről megpróbálta Bozsovics fölött átemelni, de rosszul találta el, mi jöhetünk.
42.Mitrovics passzolt Gomesnek, aki 26 méterről lőtt kapu mellé.
40.Leonardo szerzett labdát Brachitól, majd kapu irányába indult, a 16-oson belül Bödének passzolt, aki ajtó-ablak helyzetben hat méterről kapu fölé lőtt.
36.
 
33.Böde ugrott ki egy labdával, azonban Bozsovics remek ütemben jött ki a 16-oson kívülre, és becsúszva megszerezte a labdát.
31.A hazai drukkerek Torghelle minden labdaérintését hatalmas füttyel "jutalmazzák".
29.Ismét a hangosbemondó gerjeszti a hangulatot. Miközben a hazai szurkolók percek óta megállás nélkül szidják az MLSZ-t, közben az alábbi felhívást intézte a Vidi szurkolók felé "Megkérjük a vendégszurkolókat arra, hogy saját intelligenciájuknak megfelelően szurkoljanak!"
27.
A rangadót többek közt Kovács Ferenc, Egervári Sándor és Dzsudzsák Balázs is a helyszínen tekinti meg.
23.Jenner iramodott meg a jobb szélen, 16 méterről kapura lőtt, a labda azonban mellé ment.
20.20 perc alatt a hatodik szögletüket végezhették el a hazaiak, szerencsére ez veszélytelen volt.
17.Az első szögletünket Gyurcsó tekerte kapu elé, Juhász 8 méterről fejelt fölé.
15.Az ötödik hazai szöglet is nagyon veszélyes volt, Brachinak a gólvonalról kellett tisztáznia Somalia lövését követően.
13.A hazaiak negyedik sarokrúgása nagyon veszélyes volt, 3-4 méterről fejelt Aborah alig kapu mellé. Az utóbbi percekben a Ferencváros akarata érvényesült a pályán.
12.Besic lőtt kapásból 25 méterről kapura, Bozsovics hatalmas bravúrral védett.
11.Az első szöglet Álvarezt találta el, akiről újra az alapvonalon túlra pattant a labda. A második sarokrúgást Bozsovics az ötösről öklözte a mezőnybe.
10.Veszélyes volt a hazaiak szabadrúgása, végül szögletre tisztáztunk.
9.Álvarez csúszott be rossz ütemben, sárga lap!
7.Remek iramban kezdődött a meccs, szerencsére nyoma sincs annak, hogy pár napja ettől a Fraditól Székesfehérváron kikaptunk a Ligakupa döntőjében.
4.Álomszerű kezdés az FTC vendégeként. Nem is csoda, hogy a fehérvári szurkolók hangjától visszhangzik a Puskás Stadion.
3.
 
2.GÓÓÓÓÓÓÓL!
Az első támadás végén Torghelle szerezte meg a vezetést, Kovács szép cselek után passzolt támadónknak, aki gyönyörű gólt lőtt.

1.Mi kezdtük a meccset!
0.
 
-1.Érkeznek a csapatok, a mieink tiszta pirosban, a hazaiak fehér-zöldben lépnek pályára.
-8.Percekkel a kezdés előtt körülbelül 5-6000 néző lehet a Puskás Ferenc Stadionban. Sok fehérvári drukker kísérte el a Vidit Budapestre, körülbelül 5-600-an lehetnek a vendégszektorban, de még folyamatosan érkeznek újabb szurkolók.
-15.Az elmúlt hét évben két tétmérkőzést játszottunk a Puskás Ferenc Stadionban. Egyszer örülhettünk, egyszer pedig szomorúak voltunk az eredmény miatt. Bízunk benne, hogy ma este boldogan távozunk innen, 3 ponttal a zsebben!
-20.
Zajlik a bemelegítés.
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést, eközben a hazai hangosbemondó nem túl sportszerűen az alábbi felhívást intézte a hazai szurkolók felé: "Mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, számoljunk el nekik ötig"
-45.

-55.Íme a mai kezdőcsapatunk:
Bozsovics - Brachi, Vinícius, Juhász, Szolnoki - Vítor Gomes, Mitrovics - Gyurcsó, Kovács, Álvarez - Torghelle

Érdekesség, hogy a Ferencváros kezdője ugyanaz lesz, mint szerdán a Ligakupa-döntőn volt.
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a Puskás Ferenc Stadionból, ahol 16:30-kor kezdődik az FTC - Vidi bajnoki mérkőzés.
  • Kezdőcsapatok
  • Cserék
  • Szakmai stábok
#55 Jova Levente
#5 Bönig
#21 Besic
#19 Gyömbér
#88 Wergiton Do
#30 Cukic Vladan
#8 Józsi
#11 Opoku Aborah
#99 Santiago
#13 Böde
#27 Jenner
1-4-2-3-1
Mérkőzés után

José Gomes: "Az első helyzetünket sikerült gólra váltanunk, ezt követően a Ferencvárosnak is megvoltak a lehetőségei az egyenlítésre, vagyis egy igazán fantasztikus mérkőzést láthattak a nézők. A második félidőben, amikor kitámadott a Ferencváros, akár tovább növelhettük volna az előnyünket. A magyar bajnokság egyik legjobb csapata ellen léptünk ma pályára. Gratulálok a játékosaimnak, hiszen nagyszerűen futballoztak! A bajnoki címet illetően, már az első interjúimban is elmondtam, hogy nem a mi kezünkben van a sorsunk, nem szabad tehát erre gondolnunk. Mindig csak a következő meccsre szabad koncentrálnunk, hogy a maximumot nyújtsuk, és ismét győztesen hagyjuk el a pályát"

 

Ricardo Moniz: "Gratulálok a Videotonnak a 3 ponthoz. A labdarúgás számára fontos, hogy a csapatok győzelemre törekedjenek, különben nem fog fejlődni a foci. Az első percek alapján látható volt, hogy védekezésben nagy hiányosságaink vannak, nem irányítjuk egymást, ez pedig nagy hiba. Kovács klasszisát mutatja, ahogy lefordult a középpályán az emberéről, Torghelle pedig remek ütemben előzte meg védőjét. Szerdán nagyon hatékonyan használtuk ki a gólhelyzeteinket, ma ezt nem sikerült megismételnünk. Jelen pillanatban sajnos még nem tartunk ott, hogy versenyben legyünk az Európa Ligás helyekért"

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2013. Április 28. 19:12  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
Legyőztük a Ferencvárost a Puskás Ferenc Stadionban

Torghelle Sándor az első percben eldöntötte a mérkőzést.

Remek hangulatban, és nagyszerű időben kezdődött a 25. forduló rangadója. 10.000 néző - köztük körülbelül 800 Vidi-drukker - volt kíváncsi a helyszínen a találkozóra. A Puskás Ferenc Stadionban utoljára 2006-ban játszottunk bajnoki mérkőzést, akkor az aranyéremért harcoló Újpestet sikerült 3-1-re legyőznünk.

A mérkőzést nem túl sportszerűen vezette fel a helyi műsorközlő, ugyanis 30 perccel a kezdés előtt az alábbi felhívást intézte a Fradi-szurkolók felé: "Mielőtt a fehérvári drukkerek jól éreznék magukat, tanítsuk meg őket ötig számolni". A kezdő sípszó után aztán frappáns válasz érkezett a csapattól: Kovács remekül fordult le az emberéről, kapu felé iramodott, majd nagyszerűen ugratta ki Torghelle Sándort, aki az első perc végén megszerezte a vezetést (0-1). A 12. percben Besic távoli kapáslövését kellett Bozsovicsnak nagy bravúrral védenie. Egy perccel később Aborah fejelt három méterről kapu mellé egy szögletet követően. Gyakorolhatták egyébként a ferencvárosi játékosok a sarokrúgásokat, 20 perc alatt fél tucatnál jártak, és bizony volt közöttük egy-két igazán veszélyes is. A 33. percben Böde iramodott meg a labdával, Bozsovics azonban szenzációs ütemben szaladt ki a 16-oson kívülre, és becsúszva szerelte a ferencvárosi támadót. A 40. percben ismét Böde egyenlíthetett volna, de ajtó-ablak helyzetben csúnyán kapu fölé lőtt.

A második félidőben nem bírt akkora nyomást csapatunkra helyezni a Ferencváros, mint tette azt az első 45 percben. Sokáig egyik kapu sem forgott veszélyben, a pályán viszont minden egyes labdáért hatalmas küzdelem zajlott. Védelmünk az egész mérkőzésen nagyszerűen helytállt!
A 74. percben Kovács passzolt vissza Gyurcsónak, aki a 16-oson belülről kapásból kapu fölé lőtt. A 77. percben - két perccel azután, hogy pályára lépett - 15 méterről óriási lövést eresztett meg Nikolics, Jova hatalmas bravúrral védett. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve támadott a Fradi, így benne volt, hogy egy gyors kontratámadás végén újabb gólt szerzünk. A 91. percben Stopira végleg eldönthette volna a meccset. Kovács egy 70 méteres sprint után passzolt zöld-foki-szigeteki játékosunknak, aki 13 méterről óriási ziccert rontott. A 93. percben Jenner sportszerűtlenül szabálytalankodott Paraibaval, amiért Kassai azonnal piros lapot mutatott fel a hazai játékosnak.

Néhány nappal azután, hogy a Ligakupa döntőjében, Székesfehérváron nagyarányú győzelmet aratott a Fradi, sikerült nemes bosszút állnunk rajtuk, hiszen ideiglenes otthonukban győztük le őket a bajnokságban!

Ne felejtse el, hogy még licitálhat a győztes gól szerzőjének, Torghelle Sándornak a melegítőjére, melyben a Ligakupa-döntőn szaladt ki a pályára!

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek