VidiShop molvidi.hu Alba Liga
Videoton FC Végeredmény 1-1
FC Zenit
Barátságos
Barátságos, 2016-2017
Téli felkészülés - Barátságos mérkőzés
2017.01.18., Szerda @ 13:30
Dubaj, Dubaj

22 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
90.Vége a meccsnek!
87.Hernani lőtt 25 méterről kapura egy szabadrúgást, a labda kellemetlenül csapódott lefelé, Horváth szépen védett.
82.Oliveira beadásáról Bévárdi maradt le a kapu előterében egy hajszállal.
80.A játék képe nem változik, továbbra is a Zenit lép fel támadólag, de továbbra sem találják az oroszok az öt fős védelmünkön a rést.
75.Ezekben a percekben a mi térfelünkön zajlik a játék, gyorsan járatják a labdát az oroszok, de komoly helyzetig nem tudnak a jól záró védelmünk mellett eljutni.
70.Orosz szögletet követően Djordjevic Luka ollózott a kapunk mellé 4 méterről.
66.A büntetőt Oliveira végezte el, a jobb szélre tartó, félmagas lövést nagy bravúrral védte a Zenit kapusa!
65.Bévárdi kapott nagyon szép labdát, lefordult védőjéről, majd már csak szabálytalanul tudták megállítani, 11-es!
60.Henning Berg a maradék 6 kezdőjátékost is lehívta a pályáról, helyükre, Sejben, Bévárdi, Lénárt, Pölöskei, Varga B. és Barczi álltak be.
59.Géresi es Hadzic kisebb izomprobléma miatt kihagytak 1-2 edzést, ezért nincsenek ma a keretben. Simon és Fejes vírusfertőzés után elkezdték az edzésmunkát, de még nincsenek a keretben - tudtuk meg dr. Kovács Tibor csapatorvostól.
57.Bódi ívelt a 16-oson belülre egy szabadrúgást, Juhász berobbant, de fejese elkerülte a kaput.
51.Az oroszoknál is volt egy csere a szünetben, Lombaerts Nicolas helyére Cristico Domenico állt be.
49.A második félidőben már nem 4-4-2-ben, hanem 5-2-3-ban játszunk - ahogy tettük azt például tavaly nyáron a Midtjylland ellen.
46.Folytatódik a meccs. A szünetben Suljic, Fiola, Lazovics és Scsepovics helyére Bódi, Varga, Szolnoki és Oliveira álltak be, valamint a kapuban is cseréltünk, Kovácsik helyére Horváth érkezett.
45.Vége az első félidőnek.
44.Suljic szerzett labdát a félpályánál, amellyel Lazovics iramodott meg, majd 20 méterről kapura lőtt, a Zenit kapusa magabiztosan védett.
41.az utóbbi percek komolyabb gólszerzési lehetőség nélkül teltek el.
38.
 
36.Lazovics szenzációs mozdulattal hozta játékba Suljicot, aki 15 méterről kapura lőtt, Lodygin nagyot védett!
34.Érdekesség, hogy az orosz gólszerző, Kokorin a korábbi években - még a Dinamo Moszkva támadójaként - kétszer is játszott téli felkészülési mérkőzést a Vidi ellen, mindkétszer 0-0 lett a végeredmény.
30.Shalov Oleg lőtt 20 méterről a kapunk fölé egy szabadrúgást.
25.Juhász szabálytalankodott a térfelünk közepén, sárga lap!
23.

21.Giuliano adott ismét szép labdát csapattársának, ezúttal Shalov-nak, aki 19 méterről tekert a kapunk mellé.
17.Kokorin lőtt 18 méterről kapura, a labda Fioláról szögletre vágódott.
15.Lazovics ugratta ki a bal szélen Kovácsot, de a partjelző lest intett, a Zenit jöhet szabadrúgással kifelé.
12.Lazoviccsal szabálytalankodtak jó 23 méterre az orosz kaputól, szerb támadónk pedig nem sokkal tekerte kapu fölé a szabadrúgást.
9.Gól!
Gyorsan jött az oroszok válasza, Giuliano csapta be az alapvonalunknál Fiolát, majd az érkező Kokorinnak passzolt, aki 11 méterről, laposan, nagy erővel lőtt a kapunkba!

6.
 
5.GÓL!
Nagyon szép akció végén, Pátkai lőtt 20 méterről kapura, a labda egy orosz védőn megpattanva hullott a Zenit kapujába!
1.Az orosz csapat kezdte a meccset.
-1.Érkeznek a csapatok, a mieink fehérben, a Zenit játékosai pedig kékben lépnek pályára.
-10.A mérkőzést a Zenit stábja élőben közvetíti, az alábbi linkre kattintva lehet élőben nézni csapatunk felkészülési mérkőzését!
-20.
A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést.
-30.Íme a mai, Zenit elleni kezdőcsapatunk: Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Stopira - Kovács, Juhász, Pátkai, Suljic - Lazovics, Scsepovics
-35.Üdvözöljük szurkolóinkat Dubajból, ahol helyi idő szerint 16.30-kor - magyar idő szerint 13.30-kor - játszunk felkészülési mérkőzést az orosz Zenittel.
Mérkőzés után

Henning Berg:

„Örülök, hogy minden egészséges játékos lehetőséget kaphatott, több formációt is kipróbáltunk, szóval első edzőmérkőzésnek ez rendben volt. Pozitív, hogy így sikerült zárnunk az edzőtábort – igaz, holnap még edzünk egyet, mielőtt hazautazunk, így még nincs teljesen vége. Reálisan nézve a Zenit azért erősebb csapat nálunk, de örülök, hogy láttam a játékosokat ilyen teljesítményt nyújtani egy komoly gárda ellen. A fiatalok hozzáállásával is elégedett vagyok. Magabiztosan játszottak, úgy láttam, hogy élvezték, hogy ilyen csapat ellen léphettek pályára. Igyekeztek azt a játékot hozni, amit kértünk tőlük, a mérkőzés ezen szakaszában pedig olyan felállásban játszottunk, amely feküdt nekik.  A büntetőt Bévárdi szép megmozdulása előzte meg, egyértelmű szabálytalanság történt. Általában az így elvégzett tizenegyesek bemennek, most balszerencsénk volt ezzel, de ma nem az eredmény volt a legfontosabb.”

Mircea Lucescu:

„Az első félidei játékunkkal nem vagyok elégedett, de egyébként ez egy jó edzés volt számunkra. Sikerült egy magas szinten focizó ellenfél ellen pályára lépnünk, a Vidinek jól meg volt szervezve a védekezése. A fáradtság kicsit érződött a játékosokon, a meccs végén pedig azok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak az edzőtábor során.“ 

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2017. Január 18. 17:30  -  Szerző: Wéninger Ákos  -  
VIDEOTON FC - FC ZENIT 1-1 (1-1)
Jó játékkal és döntetlennel kezdtük az évet

Az idei év első Vidi-gólját Pátkai Máté lőtte a találkozó 5. percében, a túloldalon Kokorin volt eredményes. A második félidőben büntetőből a győztes gólt is megszerezhettük volna.

A 10 napos dubaji edzőtábor utolsó előtti napján az orosz FC Zenit ellen léptünk pályára, ez volt a Vidi első felkészülési mérkőzése 2017-ben. Géresi és Hadzic kisebb izomprobléma miatt kihagytak 1-2 edzést, ezért nem voltak ma a keretben. Simon és Fejes vírusfertőzés után elkezdték az edzésmunkát, de még nem tudtak játékra jelentkezni.

Ellenfelünk, a 2008-as UEFA-Kupa-győztes FC Zenit keretének becsült összértéke több, mint 100 millió euró - ezzel szemben a teljes magyar NB I értéke alig valamivel több, mint 80 millió euró. Óriási különbségek jellemzik tehát a két együttest, mindebből azonban a 90 perc során szinte semmi nem látszott, hiszen a mieink végig nagyon koncentráltan, jól futballoztak.

Az 5. percben - az első kaput eltaláló lövésből - megszereztük a vezetést. Szép összjáték végén Kovács passzolt Pátkainak, aki felnézett, és 20 méterről kapura lőtt, a labda pedig egy orosz védőről a kapuba pattant (1-0).

Néhány perccel később a Zenit kihasználta védelmünk bizonytalanságát - ebből egyébként nem volt sok a 90 perc során. Giuliano csapta be az alapvonalunknál Fiolát, majd az érkező Kokorinnak passzolt, aki 11 méterről, laposan, nagy erővel lőtt a kapunkba (1-1).

Három perccel később Lazoviccsal szabálytalankodtak mintegy 23 méterre az orosz kaputól, szerb támadónk pedig nem sokkal tekerte kapu fölé a szabadrúgást. A 18. percben ismét Kokorin veszélyeztetett, 18 méteres lövése Fioláról az alapvonal mögé pattant. Érdekesség, hogy Kokorin a korábbi években - még a Dinamo Moszkva támadójaként - kétszer is játszott téli felkészülési mérkőzést a Vidi ellen, mindkétszer 0-0 lett a végeredmény.

A 36. percben Lazovics szenzációs mozdulattal hozta játékba Suljicot, aki 15 méterről kapura lőtt, Lodygin nagyot védett! Fél perccel a félidő vége előtt ismét a Suljic-Lazovics páros villant meg: Suljic szerzett labdát a félpályánál, amellyel Lazovics iramodott meg, majd 20 méterről kapura lőtt, a Zenit kapusa magabiztosan védett.

Szünetben Suljic, Fiola, Lazovics és Scsepovics helyére Bódi, Varga, Szolnoki és Oliveira álltak be, valamint a kapuban is cseréltünk, Kovácsik helyét Horváth foglalta el. A második félidőben már nem 4-4-2-ben, hanem 5-2-3-ban játszottunk - ahogy tettük azt például tavaly nyáron a Midtjylland ellen.

Az 57. percben Bódi ívelt a 16-oson belülre egy szabadrúgást, Juhász berobbant, de fejese elkerülte a kaput. Egyórányi játékot követően Henning Berg a maradék 6 kezdőjátékost is lehívta a pályáról, helyükre Sejben, Bévárdi, Lénárt, Pölöskei, Varga B. és Barczi álltak be. Öt perccel a sorcsere után Bévárdi kapott nagyon szép labdát, lefordult védőjéről, és már csak szabálytalanul tudták megállítani az orosz 16-oson belül, a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Oliveira állt, aki a jobb sarkot célozta meg, nem is volt rossz a lövés, de a Zenit kapusa hatalmasat védett, így maradt az 1-1.

A 70. percben Djordjevic Luka ollózott a kapunk mellé 4 méterről egy szögletet követően. Az utolsó negyedórában többet birtokolta a labdát a Zenit, de igazán komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a jól záró védelmünk mellett.

Kis szerencsével akár meg is nyerhettük volna az első idei felkészülési mérkőzésünket, azonban az 1-1-es végeredmény, és főleg a mutatott játék is biztató. Csapatunk csütörtökön utazik haza Dubajból, jövő héten kedden pedig már Spanyolországba utazik, ahol újabb komoly felkészülési mérkőzések várnak Henning Berg együttesére.

MOL Vidi FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek